HIPPOLYTUSHOEF - Zeemacht heeft zondag voor een flinke verrassing gezorgd door koploper en titelkandidaat Succes op eigen veld met ruime cijfers te kloppen. De ploeg van trainer Harald de Klerk won met liefst 1-4 en pakte zo zijn tweede zege van het seizoen.


De thuisploeg kon geen moment grip krijgen op de gasten uit Den Helder waar Tarik Awlad de lijnen uit wist te zetten en Mark Dalmaijer en Fabian Raap de treffers voor hun rekening namen. Dalmaijer opende score met een kopbal en vervolgens wist Raap tweemaal achter elkaar te scoren.

Trainer Ben Visser had voor de rust al ingegrepen met wee wissels waardoor de tweede helft zich grotendeels op de helft van Zeemacht afspeelde. Die bezweken, ondanks een treffer van Bram Dekker, echter niet onder de druk en wisten via een eigen doelpunt zelfs nog op 1-4 te komen.

Succes, dat daardoor de koppositie aan Con Zelo verliest, gaat komende zondag op bezoek bij Winkel. Zeemacht dat door de zege nu zes punten heeft speelt op dezelfde dag thuis tegen Victoria O.